Vrede

Vrede er en følelsesmæssig tilstand, som kan variere fra mindre irritation til intens vrede. De fysiske effekter af vrede er øget hjertefrekvens, højere blodtryk og højere niveauer af adrenalin og noradrenalin.

Når du er vred, kan følelsen i øjeblikket være altoverskyggende. Vrede kommer til udtryk gennem ansigtsudtryk, kropssprog, psykologiske reaktioner og til tider gennem vold. Vrede er kroppens naturlige forsvarssystem ved mulige trusler mod den enkeltes fysiske og psykiske sikkerhed.

Der er tætte forbindelser mellem vrede og angst. Forbindelser i form af, at begge tilstande kan være forskellige reaktioner på samme type situation. Vi kan føle angst og flygte, når vi er truet af fare, eller vi kan føle aggression og forsøge at forsvare os.

Det betyder ikke, at du kun kan føle vrede, når du også føler usikkerhed, eller at du altid føler de to følelser samtidig. Det betyder blot, at vi let kan forstærke følelser af vrede med følelser af angst og omvendt. Følelser af usikkerhed og uklarhed kan dermed forstærke vreden og aggressionen.

Vrede dækker ofte over andre smertefulde følelser – såsom sorg, skuffelse, forladthed, ensomhed, jalousi og forvirring.

Bag vrede ligger der ofte tanker om at være blevet krænket eller urimeligt behandlet, hvilket derfor ofte retter sig mod de, som har forløst vreden. Ofte er det dog det enkelte individs tankefejl, der står bag vredens intense niveau, som hele tiden vokser.

Vrede er som andre følelser en naturlig følelse. Vrede kan også i sig selv være en destruktiv følelse, som slider på immunforsvaret og det generelle psykiske velvære. Vrede kan medføre depressioner og alvorlige kropslige sygdomme, hvorfor der ikke må tages for let på hyppige og voldsomme vredesudbrud.

Ønsker du at få gjort noget ved vreden, vil jeg anbefale tankefeltterapi, som er en blid og skånsom behandlingsform uden bivirkninger. Med fokus på problematikken både fysisk og følelsesmæssigt vil virkningen af behandlingen forekomme hurtigt. Efter få behandlinger vil en markant ændring af symptomerne mærkes.

Book en tid eller skriv en mail til mig på cg@helsehuset-aalborg.dk. Jeg svarer hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer.

Priser

Tankefeltterapi
Behandling
DKK1000

VARIGHED 1,5 TIME

Intropris
5 Behandlinger
DKK3500

VARIGHED 1,5 TIME

Kontakt


HELSEHUSET – AALBORG

Hattemagervej 5, 9000 Aalborg
Tlf.: 20 33 20 10
Mail.: cg@helsehuset-aalborg.dk

ÅBNINGSTIDER

Tid efter aftale.