Stress

Stress er ikke en sygdom, men derimod en belastningstilstand, som kan defineres som både psykisk og fysisk. Vi skelner mellem kortvarig- og langvarige stress og. Kortvarig stress er en hensigtsmæssig tilstand, hvorimod den langvarige stress, giver alvorlige fysiske symptomer og depressioner. Belastningstilstanden opstår, når ydre eller indre krav overstiger de ressourcer, den enkelte har.

Der tales om kortvarig stress som er en tilstand, der gør det muligt at reagere og handle uhensigtsmæssigt i ekstreme situationer. Længerevarende stress udgør decideret en trussel mod helbredet.

Hvis det står på i længere tid, kan det medføre følgesygdomme som, blodpropper, hjerte-kar-sygdomme og depression. Der kan også være tale om kroniske sygdomme som allergi, astma, psoriasis og diabetes som ofte forværres af stress.

Fysiske signaler på stress:
Hovedpine, hjertebanken, svedeture, hyppige infektioner, appetitløshed, svimmelhed, diarré, rysten på hænderne og nedsat lyst til sex.

Adfærdsmæssige signaler på stress:
Du er kritisk, bliver vred (læs mere her) og irritabel, manglende overblik, ubeslutsomhed, kynisk og følelseskold, øger brug af stimulanser, manglende engagement, periodisk fravær.

Verdenssundhedsorganisationen WHO forudser at stress og depression vil blive en af de største sygdomsfaktorer i år 2020:

  • Hver dag er 35.000 danskere sygemeldt pga. et psykisk dårligt arbejdsmiljø, som kan resultere i eksempelvis stress, udbrændthed, depression og psykosomatiske symptomer.
  • 430.000 danskere, svarende til 10-12 %, oplever symptomer på alvorlig stress hver dag.
  • I 2010 angav ca. 12 % af danskerne over 15 år, at de var meget nervøse eller stressede. Det svarer til ca. 500.000 personer.
  • 250.000 – 300.000 danskere lider af alvorlig stress.
  • 500.000 danskere føler sig udbrændte på jobbet pga. stress.
  • 1400 danskere dør hvert år af psykisk arbejdsbelastning bl.a. forårsaget af stress.
  • 30.000 hospitalsindlæggelser om året pga. stress.
  • Hver femte der bliver syg af stress, risikerer at miste sit job.
  • 3000 personer bliver førtidspensionist om året pga. stress.

Ønsker du hjælp til behandling af din stress, vil jeg klart anbefale tankefeltterapi, som er en blid og skånsom behandlingsform uden bivirkninger. Med fokus på problematikken både fysisk og følelsesmæssigt vil virkningen af behandlingen forekomme hurtigt. Efter få behandlinger vil en markant ændring af symptomerne mærkes.

Book en tid eller skriv en mail til mig på cg@helsehuset-aalborg.dk. Jeg svarer hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer.

Priser

Tankefeltterapi
Behandling
DKK1100
Intropris
5 Behandlinger
DKK4500

Kontakt


HELSEHUSET – AALBORG

Hattemagervej 5, 9000 Aalborg
Tlf.: 20 33 20 10
Mail.: cg@helsehuset-aalborg.dk
CVR.: 39794527

ÅBNINGSTIDER

Mandag – fredag 9.00 – 17.00, eller efter aftale.

NYHEDSMAIL