Angst

Når angst opstår, bliver du anspændt, får uro i kroppen og hyppig hjertebanken. Der er både forskel og sammenhæng ved angst og at opleve frygt, bekymring og nervøsitet.

Angst er en ubehagelig følelse af, at der er fare på færde, uden at det nødvendigvis er tilfældet. Ofte ved du ikke engang, hvorfor angsten opstår.

Nervøsitet eller bekymring er nærmere en følelse, du får, når du kender kilden og konsekvensen og vurderer, at der reelt kan ske noget farligt.

Nervøsitet er en følelse af usikkerhed, mindreværd og frygt for, at ikke at leve op til sine egne eller andres forventninger.

Angst er en form for sygdom, hvorimod frygt er en hensigtsmæssig reaktion, som skal forhindre, at du kommer til skade. Der er dog en glidende overgang fra bekymring til angst, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på egne symptomer og få bearbejdet dem i tide.

Hver femte dansker – 22 procent af alle – får på et tidspunkt angst, som er så hæmmende, at der er tale om en sygdom.

Angst bliver ofte brugt som et synonym for frygt, og det er delvist forkert.

Først når frygten begynder at ødelægge din livskvalitet, så den æder din tid og forhindrer dig i at leve det liv, du ønsker, er der tale om angst.

Frygt og rædsel er normale reaktioner på ydre og indre hændelser, som opleves som truende eller farlige – der er med andre ord en tydelig kilde og konsekvens tilknyttet til frygten. Anderledes er angst nærmere en tilstand og frygt uden årsag.

Et angstanfald kan bestå af autome symptomer, hvilket betyder symptomer, der er vanskelige at kontrollere. Det være: hjertebanken, sveden, rysten, mundtørhed. Herudover kan andre symptomer være svimmelhed,

Åndedrætsbesvær, Kvælningsfornemmelse, frygt for tab af selvkontrol, smerter eller trykken i brystet, kvalme eller maveuro, uvirkelighedsfølelse, dødsangst, kuldegysninger, hedeture, sovende eller prikkende fornemmelser i hænder.

Angst deles op i følgende:
Agorafobi, Panikangst, Socialfobi, Generaliseret angst, OCD, PTSD, Tvangstanker, Tvangshandlinger og Enkeltfobi.

  • Agorafobi: Angst for at forlade hjemmet alene, tage bus eller tog, menneskemængder: ofte samtidigt med panikangst.
  • Panikangst: Angstanfald (angst for angsten og bekymring).
  • Socialfobi: Socialfobi er en form for angst som kendetegnes ved frygt for samvær med andre, såvel for egen præstation og for tegn på angst (rødmen, svedtendens, rysten etc.)
  • Generaliseret angst: Vedvarende bekymring og nervøsitet som ofte ledsages at fysisk spændingstilstand.
  • OCD: Tvangstanker og tvangshandlinger der både kan optræde hver for sig såvel som sammen. Indholdet er generende og fremstår urimeligt, for den som lider af OCD.
  • PTSD: PTSD er en forsinket reaktion efter en eller flere traumatisk oplevelser (flashbacks, angst etc.).
  • Tvangstanker: Tanker – ofte negative – der hele tiden dukker op i bevidstheden. Det kan være tanker om at skade andre eller sig selv, sygdom ulykke eller selvmord.
  • Tvangshandlinger: Handlinger som du “bliver nødt til at udføre” for at have det godt. Det kan være man skal vaske hænderne 4 gange eller ikke at røre stregerne på fortovet. Både tvangstanker og -handlinger er meget belastende og tidskrævende, for den som oplever dem.
  • Enkeltfobi: Enkeltfobi kendetegnes ved en urimelig angst for afgrænsede genstande (slanger, edderkopper, mørke etc.) læs mere her.

Ønsker du hjælp til behandling af din fobi, vil jeg klart anbefale tankefeltterapi, som er en blid og skånsom behandlingsform uden bivirkninger. Med fokus på problematikken både fysisk og følelsesmæssigt vil virkningen af behandlingen forekomme hurtigt. Efter få behandlinger vil en markant ændring af symptomerne mærkes.

Book en tid eller skriv en mail til mig på cg@helsehuset-aalborg.dk. Jeg vil svarer dig hurtigst muligt senest inden 24 timer.

Priser

Tankefeltterapi
Behandling
DKK1100
Intropris
5 behandlinger
DKK4500

Kontakt

HELSEHUSET – AALBORG

Hattemagervej 5, 9000 Aalborg
Tlf.: 20 33 20 10
Mail.: cg@helsehuset-aalborg.dk
CVR.: 39794527

ÅBNINGSTIDER

Mandag – fredag 9.00 – 17.00, eller efter aftale.

NYHEDSMAIL